סלט שומר צבעוני – לאה ברזל

לאה ברזל Comments Off on סלט שומר צבעוני – לאה ברזל
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בחורף, עונת השומר, הסלט הזה נמצא תמיד במקרר! מרענן וכל כך טעים, שלא מפסיקים לאכול…

 

לשומר ישנן סגולות בריאותיות רבות, הוא מרגיע מעי רגיז, ומוריד סוכר לחץ דם, וכולסטרול רע בדם, כאשר אנו אוכלים שומר יותר מכמות הקלוריות שאנו מכניסים לגופנו בעת אכילתו אנו צורכים בעת עיכולו בגוף, ולכן, הוא נקרא ירק "שורף שומנים".

 

חומרים:

 

  • 2 שומר
  • 1 גזר
  • 1 קולרבי
  • 3 פלפל בכל הצבעים
  • 1 בצל (מומלץ סגול)
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן שמיר קצוץ

 

אופן ההכנה:

 

  • לחתוך את הירקות לרצועות מעט עבות וארוכות
  • להוסיף את שאר המרכיבים
  • לערבב היטב ולקרר כשעתיים לספיגת הטעמים

 

בעונה שאין שומר ניתן להמיר ברצועות קולרבי.

נשמר במקרר למשך 3 ימים

מומלץ להגיש כתוספת למנה חלבונית כבדה כמו חמין בשבת



0 תגובות